Medicii ieşeni au precizat că, în ultimele zile, patru persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”, din Iaşi, din cauza frigului.

În cursul zilei de duminică, la noi au ajuns patru pacienţi cu hipotermie, dintre care unul a fost adus cu hipotermie severă chiar de la propriul domiciliu. Acesta din urmă a fost tratat şi este internat. El are acum temperatura corpului normală, dar este în continuare în comă, pacientul fiind intubat şi ventilat mecanic, a precizat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD Iaşi.

De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi au precizat că, potrivit datelor oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Iaşi, în ultima săptămână au fost înregistrate 7.609 cazuri de viroze respiratorii, cu 371 mai multe faţă de perioada similară anterioară.

În ceea ce priveşte pneumoniile se înregistrează o uşoară creştere a numărului de cazuri, fiind raportate 1.508, faţă de 1.461, câte au fost înregistrate în săptămâna 12 – 18 noiembrie 2018, de exemplu. Menţionăm că nu au fost înregistrat cazuri de gripă. Au fost, în schimb, 7.609 viroze respiratorii, dintre care 162 au necesitat internări. Totodată, au fost 1.508 cazuri de pneumonie”, a afirmat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

 

Articolul precedentIeşean condamnat cu executare pentru contrabandă
Articolul următorPasiunea pentru muzică i-a adus o amendă