O femeie de 55 de ani din Iași a ajuns în stare gravă la  spital, cu plămânii grav afectați. Ea le-a spus medicilor că a evitat să se interneze, de teamă că tratamentul cu oxigen o va ucide.

Femeia a ajuns cu ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi. Pacienta era în stare gravă, cu febră mare şi cu dificultăţi în respiraţie. În urma testării s-a confirmat infectare cu Sars-Cov-2. 

În urma examenului computer tomografic, s-a constatat o afectare pulmonară de 90 la sută. S-a început ventilaţia mecanică non-invazivă, deoarece starea femeii era gravă şi ar fi putut să se instaleze o insuficienţă respiratorie acută severă.

Pacienta a declarat că i-a fost teamă să vină la spital. Crezând că este o infecţie obişnuită, s-a tratat acasă cu antibiotic. Abia în momentul în care a văzut că respiră cu dificultate, a cerut ajutor. Femeia nu este vaccinată împotriva Covid-19. A fost transferată la Secţia ATI Covid a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, deoarece la Spitalul de Boli Infecţioase sunt ocupate toate locurile. Starea sa este gravă, iar prognosticul este rezervat.

Sursa: Realitatea de Iasi

Articolul precedentRomânii care se vaccinează împotriva COVID-19 vor primi bonuri de masă de 100 de lei
Articolul următorBilanț coronavirus 11 august: 326 de cazuri noi, 8 decese