Aeroportul Iași a încheiat luna mai cu cel mai mare număr de pasageri înregistrat de la începutul acestui an. 95.304 persoane au tranzitat aeroportul ieșean luna trecută, cu peste 6 % față de perioada similară a anului precedent, când au fost 89.796 de pasageri, și de aproximativ 45 % comparativ cu luna mai 2016, când 65.855 de persoane au optat pentru serviciile Aeroportului Iași.

În ceea ce privește numărul de aterizări și decolări se observă o evoluție ascendentă. Astfel, la sfârșitul lunii mai 2018, au fost raportate 959 de mișcări pe Aeroportul Iași, cu aproape 8% mai multe față de aceeași perioadă a anului 2017.

„Creșterea traficului este vizibilă, iar cifra cu care am încheiat luna mai din acest an demonstrează că suntem pe drumul cel bun. În sezonul estival ne așteptăm la o evoluție spectaculoasă a numărului de pasageri, ținând cont că partenerii noștri Wizz Air și Ernest Airlines vor opera noi rute externe, iar în orarul de vară au fost introduse deja mai multe curse charter spre destinații de vacanță în Grecia și Turcia. În plus, sunt anunțate creșteri ale frecvențelor pe anumite zboruri existente”, a declarat Cătălin Bulgariu, director general al Aeroportul Internațional Iași.

Articolul precedentPiațeta de pe strada Lăpușneanu va purta numele lui Dumitru Grumăzescu
Articolul următorAnchetat din pricina unor şaibe!