Un individ din Republica Moldova, în vârstă de 30 de ani, a fost prins în flagrant de echipa operativă constituită din ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în timp ce oferea o sumă de bani unui polițist de frontieră pentru a-i permite intrarea pe teritoriul României fără să îndeplinească condițiile legale. 

Un agent din cadrul ITPF Iaşi – Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni a formulat un denunț telefonic la Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, cu privire la faptul că un cetățean din Republica Moldova i-a oferit o sumă de bani pentru a-și încălca atribuțiile de serviciu.
Oamenii legii au spus că, în cel mai scurt timp, a fost constituită echipa operativă care l-a surprins în flagrant pe cetăţeanul moldovean, imediat după ce a oferit mită suma de 50 de euro agentului denunţător, cu scopul de a-i permite intrarea pe teritoriul României fără îndeplinirea condiţiilor legale.
“Faţă de cel în cauză, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu inculpatul în stare de libertate, întrucât şi-a recunoscut fapta”, a declarat Sarmizia Fetcu, purtătorul de cuvânt al DGA.
Este pentru a doua oară în această săptămână când polițiști de frontieră denunță astfel de situații. Astfel, la începutul acestei săptămâni, un agent din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași – Punctul de Trecere a Frontierei Albița a sesizat la DGA faptul că un cetățean moldovean i-a oferit suma de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România, deși avea interdicție ca urmare a depășirii termenului de ședere. Acesta este cercetat în prezent sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.
Articolul precedentIeșean cercetat penal din pricina țigărilor
Articolul următorFără mașini-școală și TIR-uri la iorele de vârf