Un agent din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi – Secţia VIII de Poliţie Rurală Leţcani a sesizat fapta de corupție a unui cetățean în vârstă de 40 de ani, care i-ar fi oferit mită, încercând să scape în acest fel de răspunderea penală după ce fusese identificat în timp ce conducea fără permis un autoturism ce nu avea drept de circulație în România.

Un polițist din județul Iași a refuzat din nou să primească șpagă pentru a închide ochii după comiterea unei infracțiuni.

Astfel, ca urmare a denunțului formulat, echipa operativă alcătuită din ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, l-au prins în flagrant pe bărbatul de 40 de ani, în timp ce îi oferea agentului suma de 100 de euro.

“Șoferul i-a promis polițistului şi alte sume de bani, fără a le preciza cuantumul, pentru ca acesta să distrugă actele de constatare întocmite pe data de 20 august 2018, după ce l-a prins în timp ce conducea în comuna Leţcani un autovehicul înmatriculat în alt stat, fără drept de circulaţie în România şi fără a avea permis”, au precizat reprezentanții Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Oamenii legii au mai menționat că, faţă de cetățeanul prins în flagrant, procurorul de caz a pus în mişcare acţiunea penală pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită şi a dispus instituirea controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

“Agentul respectiv a mai sesizat DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită în alte cinci situaţii (una în 2014, trei în 2016, și una în 2017), toate cele cinci denunţuri fiind materializate în acţiuni de prindere în flagrant, iar cauzele finalizate prin rechizitorii”, au adăugat cei de la DGA.

Amintiom că, pe data de 30 mai 2017, cu ocazia „Zilei Aniversare a DGA”, agentul a primit „Diploma de Integritate” din partea instituţiei, iar, în același an, cu ocazia „Zilei Aniversare a Poliţiei Române”, a fost desemnat „Polițistul Anului” de către conducerea IPJ Iaşi.

Articolul precedentModelul Dragnea: Și Maricel Popa spune că a fost amenințat în trecut
Articolul următorO investiție de 40 de milioane de lei, la Spitalul Militar din Iaşi