Actiunea de control a Politiei Rutiere, organizata vineri noaptea in Bucuresti si in Judetul Ilfov, a urmarit in principal conducatorii auto aflati sub influenta alcoolului, dar si alte categorii de abateri de la normele de circulatie

Un individ a fost pedepsit de către judecători, după ce a fost acuzat de comiterea unei infracțiuni.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Ilie Nicușor Pătrașcu (26 de ani), recidivist, din satul Mănăstirea, comuna Dagîța, la un an şi 702 zile de închisoare, sub acuzația de ultraj. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procurorii ieşeni au precizat că, în seara zilei de 1 mai 2018, Ilie Pătrașcu, înarmat cu un topor și o sapă, l-ar fi amenințat cu moartea pe un agent din cadrul Postului de Poliție Țibănești, fapt pentru care polițistul a fost nevoit să folosească arma din dotare pentru a-l determina să înceteze.

Oamenii legii au adăugat că, în seara respectivă, agentul de Poliție a fost anunțat printr-un apel la 112 de către un bărbat despre faptul că Pătrașcu l-ar fi lovit de mai multe ori cu o bâtă, în timp ce se afla în locuința unei femei din satul Tansa. Agentul a mers împreună cu reclamantul la locuința femeii respective, unde l-au găsit pe Pătrașcu în stare de ebrietate și care se manifesta agresiv verbal.

Anchetatorii au mai menționat că, la vederea polițistului și a reclamantului, individul nu s-a calmat, ba chiar, la un moment dat, l-ar fi amenințat pe bărbatul cu care avusese conflictul. În momentul în care agentul i-a cerut să se legitimeze, individul a refuzat, iar, când polițistul a încercat să îl calmeze, Pătrașcu ar fi pus mâna pe un topor și ar fi spus: „Ce ești tu, milițian?! Vrei să mă arestezi?! Te omor, f… m… m…! Hai, intră în curte, că îți tai gâtul!”

În timp ce profera amenințări, inculpatul se îndrepta spre agentul de Poliție, intenționând să îl lovească motiv pentru care acesta din urmă a scos pistolul din dotare și a executat un foc de avertisment în plan vertical, moment în care inculpatul s-a speriat și a căzut din picioare”, a declarat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Potrivit acesteia, ulterior, Pătrașcu a fugit prin spatele casei respective și s-a ascuns într-o grădină până a doua zi. Mai apoi, acesta a fost prins și încătușat. La audieri, individul a negat comiterea faptei. Anchetatorii au adăugat că Pătrașcu a fost liberat din închisoare în anul 2016, cu un rest de pedeapsă de 702 zile, după ce a fost condamnat pentru infracțiuni cu violență și contra patrimoniului. 

Articolul precedentDeputat ieşean: “Cum poate fi depășită criza specialiștilor din domeniul IT?”
Articolul următorDupă gratii, din pricina unor substanțe interzise