Un tânăr a scăpat de proces, după ce a fost acuzat că s-ar fi dat pe Facebook drept părintele Calistrat. 

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au constatat încetat procesul, după împăcarea părţilor.

“Instanţa încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (cinci acte materiale), constată stinsă acţiunea civilă”, au precizat judecătorii ieşeni. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Recent, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Marcel Florin Manciu, în vârstă de 21 de ani, sub acuzaţia de înşelăciune în formă continuată.

Oamenii legii au precizat că, în urmă cu mai mult timp, părintele Calistrat a constatat faptul că profilul său de Facebook ar fi fost falsificat de o persoană necunoscută, aceasta solicitând diverse sume de bani enoriaşilor prin intermediul profilului fals, postând şi două conturi bancare.

„Din discuţiile purtate de persoana vătămată cu mai mulţi enoriaşi, a aflat că aceştia au virat în cele două conturi postate pe profilul falsificat de Facebook mai multe sume de bani. Din acest motiv, în cursul anului 2018, partea vătămată a postat pe pagina sa reală de Facebook mesaje prin care avertiza enoriaşii cu privire la existenţa unui cont fals cu numele său şi le cerea să nu mai vireze bani în cele două conturi”, a menționat Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În unul dintre mesajele postate pe pagina reală de Facebook a părintelui Calistrat se menționa către enoriași să nu mai vireze bani către vreun cont.

„Cei care au trimis bani către acele conturi se pot adresa Poliției Oradea. Am făcut acest anunț pentru că am fost solicitați pe pagină să avertizăm credincioșii pentru acea pagină falsă. Atenția revine în responsabilitatea dumneavoastră și vă repetăm: părintele Calistrat nu face filantropie prin intermediul paginii de Facebook și nici nu solicită sume de bani prin intermediul rețelelor de socializare”, se menționa în mesajul respectiv.

Mai apoi, părintele Calistrat a fost contactat telefonic de un bărbat care s-a recomandat ca fiind procuror în municipiul Buzău și s-ar fi ocupat de cazul său referitor la falsificarea contului de Facebook.

„Persoana care a contactat partea vătămată i-a solicitat ajutorul în identificarea şi prinderea în flagrant a persoanei care i-a falsificat contul, solicitându-i în acest sens să vireze o sumă de bani în unul dintre cele două conturi postate pe profilul fals de Facebook pentru a putea vedea cine ridică această sumă şi pentru a reuşi astfel prinderea în flagrant. Acțiunea a fost efectuată de lucrătorii SIC – IPJ Iași, cu sprijinul colegilor din cadrul IPJ Oradea și cu ajutorul Biroului de Operațiuni Speciale Iași”, au adăugat anchetatorii.

 

Articolul precedentAccident rutier MORTAL, pe o șosea din Iași!
Articolul următorSpargeri pe timp de noapte, într-o comună ieșeană