Un individ acuzat că a pipăit tinere pe stradă se va întoarce în faţa procurorilor ieşeni.

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au respins acordul încheiat de acesta cu anchetatorii.

Instanţa respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi cu inculpatul Costel Claudiu J., cercetat pentru săvârşirea a trei infracţiuni de agresiune sexuală. Trimite dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpat”, au precizat judecătorii ieşeni. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.

Individul a intrat în atenţia oamenilor legii după ce o minoră din Iaşi a depus plângere la Poliţie.

Tânărul în vârstă de 25 de ani este cercetat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, fiind acuzat de agresiune sexuală. În faţa magistraţilor, individul a recunoscut că a pipăit în zona intimă două fete necunoscute şi a fost de acord să primească o pedeapsă cu suspendarea executării.

Individul este originar din judeţul Bacău şi, la momentul faptelor, locuia fără forme legală în cartierul Dacia, din Iaşi. Alături de el, într-un apartament închiriat, locuia şi iubita lui.

Potrivit procurorilor, prima agresiune a fost comisă în urmă cu aproximativ un an, când a atins în zona intimă o tânără care se afla în faţa unui bloc.

Persoana vătămată era îmbrăcată cu un tricou şi o pereche de colanţi de culoare neagră mulaţi pe picior şi plimba un câine. Când a ajuns în dreptul ei, fiind cu spatele la inculpat, a trecut pe lângă ea, prin partea ei dreaptă, moment în care, cu mâna stângă, a prins-o de fese şi a strâns-o, după care i-a dat drumul şi şi-a continuat traseul spre serviciu, fără a se opri şi fără a-i adresa niciun cuvânt“, au menţionat procurorii.

Acesta ar fi procedat la fel şi o lună mai târziu, când s-a întâlnit pe stradă cu aceeaşi fată, pe care a atins-o la şold, încercând să o pipăie şi în zona genitală.

După câteva săptămâni, individul ar fi ajuns acasă şi s-ar fi certat cu prietena lui. Din acest motiv, el a ieşit din casă pentru a se plimba prin cartierul Dacia.

Oamenii legii au arătat că acesta a văzut o fată care era îmbrăcată în pantaloni scurţi şi a decis să meargă după ea pentru a o atinge. Urmărind-o, cei doi au ajuns până în scara unui bloc, unde individul ar fi atins fata pe fese. Victima a strigat, iar individul s-a speriat, fugind. Cazul a ajuns la Poliţie, individul fiind recunoscut apoi ca agresor de către victime.