Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unu vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, pe data de 21 august, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Iași, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Iași, ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de o tânără de 25 de ani, din municipiul Iași.

În urma impactului nu au rezultat victime omenești.

Din verificările efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă.