Un individ s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor, după ce a fost acuzat de comiterea unui accident mortal. 

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Iaşi au dispus condamnarea lui Gabriel Scafariu la doi ani şi patru luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Instanţa obligă inculpatul Scafariu Gabriel ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei municipiului Iaşi sau / şi în cadrul Consiliului Local Iaşi sau în cadrul Primăriei comunei Ciorteşti, din judeţul Iaşi”, au precizat judecătorii ieşeni.

Mai mult, aceştia au obligat partea responsabilă civilmente SC Asigurare Românească ASIROM Vienna Insurance Group SA la plata către părţile civile a sumei totale de 120.000 de euro, cu titlu de daune morale, dar şi a sumei de 14.014 lei, cu titlu de daune materiale. De remarcat este faptul că sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul ieşeanului a început pe data de 16 ianuarie 2018. Conform procurorilor, pe data de 2 aprilie 2016, acesta a urcat băut la volan şi a comis un accident rutier pe o şosea din judeţul Iaşi.

În urma impactului, victima a decedat, echipajul medical nemaiputând face nimic pentru aceasta. Magistraţii au constatat că gradul de culpă a fost în proporţie de 100% în dreptul şoferului.

Ulterior, individul a fost trimis în faţa instanţei de judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Articolul precedentRomânul îmbogăţit aiurea de o firmă ieşeană, obligat să returneze banii
Articolul următorRazie de amploare a poliţiştilor de la Rutieră: peste 100 de permise reţinute