Doi indivizi s-au ales cu pedepse din partea magistraților ieșeni, după ce au fost acuzați că au încercat să facă moarte de om. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Vasile P. la șapte ani de pușcărie, pentru tentativă la omor.

Instanțobligă inculpatul să achite părţii civile suma de 30.000 de lei, din care suma de 10.000 de lei reprezintă daune materiale, iar suma de 20.000 de lei – daune morale”, au precizat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul ieșeanului a început pe data de 9 mai 2018. Asta, după ce magistrații au dispus reținerea și, mai apoi, arestarea preventivă a individului, începând cu data de 15 aprilie 2018.

Conform anchetatorilor, în urmă cu aproximativ un an, după un conflict spontan, acesta ar fi atacat un bărbat cu o coasă cu două coarne şi coadă din lemn.

În urma incidentului, la fața locului au fost chemate echipaje medicale și de Poliție. Victima a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași, unde medicii au concluzionat că viața acesteia a fost pusă în pericol. 

Un alt individ a fost pedepsit de către magistrații ieșeni, sub aceeași acuzație.

Așadar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Costel C. la pedeapsa rezultantă de doi ani și șase luni de închisoare, pentru tentativă la omor și furt calificat.

Nici această decizie nu este definitivă, ea putând fi contestată. Procesul individului a început pe data de 20 decembrie 2018. Asta, după ce bărbatul fusese reținut și, mai apoi, arestat preventiv începând de pe data de 10 noiembrie 2018.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, în urmă cu mai bine de un an, pe data de 9 noiembrie 2018, Costel C. ar fi atacat un bărbat.

În urma incidentului, victima a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgențe „Sfântul Spiridon”, de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Iași.

Medicii au constatat că viața victimei a fost pusă în pericol din cauza leziunilor suferite. 

Articolul precedentMăsuri pentru fluidizarea traficului în punctele de la frontiera de est
Articolul următorBombă ridicată de pirotehniști din “buricul târgului”