Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași au descoperit, ascunsă, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care s-a dovedit a fi falsă.

Astfel, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni a ajuns, pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Republica Moldova, cetățeanul moldovean O.S., în vârstă de 43 de ani.

La controlul de frontieră, agenții au descoperit asupra acestuia o carte de identitate cu însemnele autorităților române. În urma verificării documentului, polițiștii de frontieră au stabilit că acesta este fals.

Cu privire la cele constatate, O.S. a declarat că a procurat cartea de identitate de la un conațional, plătind suma de 100 de euro, precum și că intenţiona să o folosească în Franța, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează acum cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile care se impun. 

 

Articolul precedentEx-prefectul de Iaşi, condamnat cu executare pentru că ar fi refuzat să muncească în folosul comunităţii
Articolul următorDesemnarea judecătorilor din cadrul Biroului Electoral Judeţean