Doi indivizi au fost arestaţi preventiv, după ce au fost acuzaţi că au încercat să facă moarte de om.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au propus arestarea preventivă a lui Constantin Ursei, pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor asupra unui membru de familie.

De asemenea, anchetatorii au propus arestarea preventivă a lui Ciprian Savin, pentru complicitate la tentativă la omor.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a admis propunerile şi a dispus măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile pentru fiecare dintre cei doi.

Anchetatorii au precizat că Ursei locuieşte împreună cu fiul său, în vârstă de nouă ani, în satul Oproaia, din comuna Ţibana, în timp ce soţia, C.U., de care este separat în fapt, locuieşte în casa proprietatea mamei sale, situată în satul Gârbeşti, din aceeaşi comună, împreună cu doi fraţi şi cele două fiice minore (de trei şi, respectiv, cinci ani).

„În noaptea de 8 spre 9 octombrie 2018, inculpatul Ursei Constantin s-a deplasat cu căruţa la locuinţa soţiei sale, împreună cu martorul P.C. şi inculpatul Savin Ciprian, cărora le-a împărtăşit intenţia de a-i aplica o corecţie cumnatului minor M.C.B. Ajunşi la destinaţie, în jurul orei 1.00, în satul Gârbeşti, martorul a rămas la căruţă, în timp ce inculpatul Ursei Constantin s-a înarmat cu o secure, iar inculpatul Savin Ciprian – cu o furcă“, a declarat marţi Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Conform acesteia, cei doi indivizi au intrat fără drept, înarmaţi, pe poarta închisă, dar neasigurată şi, apoi, în casă, în camera în care persoana vătămată dormea pe acelaşi pat cu cele două fiice şi sora.

„Aici, inculpatul Ursei Constantin a tras-o pe victimă din pat, după care i-a aplicat o lovitură cu muchia toporului în cap, iar, apoi, mai multe lovituri cu tăişul securii, care vizau zone vitale ale corpului, în timp ce persoana vătămată a încercat să pareze loviturile cu mâna dreaptă, dar şi cu picioarele. În acest mod, persoana vătămată C.U. a dobândit leziunile descrise în raportul de primă expertiză medico-legală întocmit de IML Iaşi, leziuni care necesită pentru vindecare 45-50 de zile de îngrijiri medicale, respectiv plagă contuză cu secţiune tendoane flexoare degete I, II, III picior stâng, secţiune nerv medial plantar picior stâng, fractură 1/3 cubitus drept şi plagă contuză parietală stângă”, a mai menţionat Mihaela Apostol.

Potrivit acesteia, Savin s-a deplasat în camera în care se afla fratele minor al victimei, a distrus geamurile şi clanţa uşii de acces în încăpere şi a încercat să îl lovească pe minor, care a reuşit să fugă pe geam.

„Inculpatul Savin Ciprian nu a intervenit pentru a opri atacul asupra femeii, ci, dimpotrivă, i-a spus inculpatului Ursei Constantin că trebuie să se retragă, pentru a nu fi prinşi. Apoi, cei doi inculpaţi, căutându-l pe minorul care fugise, au spart cu furca şi securea geamurile unei anexe a locuinţei, după care au plecat“, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Articolul precedentVerificări ale oamenilor legii într-un târg comunal
Articolul următorArestat pentru că şi-ar fi omorât în bătaie iubita. Totul a pornit de la alcool