Angajaţii din sistemul de învăţământ ieşean vor beneficia de o reducere consistentă pentru utilizarea transportului public local.

Primăria vrea să acorde o reducere de 50% la abonamentul unic pe 30 de zile, astfel că angajaţii (personalul didactic, auxiliar şi nedidactic – medici, asistenţi medicali) vor plăti doar 40 lei pentru a călători pe toate traseele CTP timp de o lună. Reducerea se aplică angajaţilor care au domiciliul în Iaşi şi lucrează în şcoli, grădiniţe, creşe şi universităţi acreditate de pe raza municipiului.

Primăria a publicat un proiect de hotărâre de Consiliu Local (CL), iar reducerea ar putea fi aplicată, cel mai devreme, din luna mai 2019.

Proiectul a fost iniţiat în urma unor solicitări venite din partea sindicatelor USLIP şi Sanitas.

„Urmare a creşterilor salariale pentru personalul didactic (debutanţi, definitivi, gradul didactic II şi gradul didactic I), salariile acestora sunt mai mici decât salariul minim în construcţii”, este unul dintre argumentele incluse în referatul de specialitate aferent proiectului de hotărâre.

După aprobarea în plenul CL a deciziei, persoanele beneficiare trebuie să depună o cerere la Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi prin care solicită aplicarea reducerii.

Articolul precedentPreotul Damaschin, cetățean de onoare al Iașului
Articolul următorRazie în traficul din Iași