Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași a a nunțat că absolvenții promoției din acest an au posibilitatea de a găsi locuri de muncă după terminarea studiilor, prin intermediul instituției.

În termen de 60 de zile de la absolvire, aceștia pot completa o cerere, pentru a beneficia de asistență în vederea găsirii unui loc de muncă. Absolvenții pot aplica pentru indemnizația de somaj, în cuantum de 250 lei, pentru o perioadă de șase luni. După expirarea termenului de 60 de zile, acordarea indemnizației este anulată.

„În scopul asigurării mobilității și reintegrării pe piața muncii, absolvenții promoției 2018 pot participa la programe gratuite de formare profesională, informare și consiliere profesională, mediere pentru identificarea unui loc de muncă, precum și de facilități financiare oferite la încadrarea în muncă sau indemnizație de șomaj. Indemnizația de somaj se acordă absolvenților, la cerere, pe o perioadă de șase luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire și constă într-o sumă fixă, lunară, al cărei cuantum este de 250 lei. De asemenea, absolvenții instituțiilor de învățământ și absolvenții școlilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserție în cuantum de 1.500 de lei”, spun reprezentantii AJOFM Iași.

Articolul precedentTe cruceşti când auzi ce mai fură unii: cercetată penal pentru… linoleum!
Articolul următorRAZIE în traficul din Iaşi: ce au găsit oamenii legii!