Un bărbat a fost pedepsit de către judecătorii ieșeni, după comiterea unui accident de circulație.

Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea lui Nicolae B. la pedeapsa rezultantă de un an, trei luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul unei instituţii publice aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Iaşi sau în subordinea Primăriei Municipiului Iaşi. Admite în parte acţiunea civilă, astfel cum a fost modificată, exercitată de către partea civilă împotriva inculpatului şi a părţii responsabile civilmente Asterra Grup SA. Obligă partea responsabilă civilmente Asterra Grup SA, din Republica Moldova, prin mandatar Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, să îi plătească părţii civile suma de 10.000 de euro, echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale”, au menționat judecătorii ieșeni. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi atacată.

Procesul bărbatului a început pe data de 25 octombrie 2018.

Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, pe data de 29 iulie 2016, acesta ar fi urcat băut la volan și ar fi dat cu mașina peste o femeie. 

Articolul precedentGăsit în pădure, în ȘOC, după ce a fost tăiat de ziua lui!
Articolul următorA dat cu căruța peste trei autoturisme!