La data de 26 martie a.c., au fost desfăşurate noi acţiuni punctuale, pe raza judeţului Iaşi, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în scopul limitării pandemiei de COVID 19. 

Astfel, peste 230 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au acţionat, pe raza întregului judeţ, acţiunile vizând, în special, verificări la obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat. 

În acest context, au fost verificate 112 societăţi comerciale şi 77 de obiective şi locaţii de interes, fiind legitimate peste 1.850 de persoane. 

Ca urmare a abaterilor constatate în urma acestor controale, au fost aplicate, în total, 108 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 19.500 de lei.

Cele mai multe au vizat nepurtarea măștii de protecție şi nerespectarea restricțiilor privind deplasarea/libera circulație. 

Poliţiştii, jandarmii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul Sars-CoV-2._ 

Reamintim necesitatea respectării măsurile de protecție sanitară: spălarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanțării fizice de alte persoane, evitarea locurilor aglomerate.

Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă.

Sursa: Realitatea de Iasi