Mai mulți actori ieșeni au venit la cortul special instalat în Piaţa Unirii ca să-i încurajeze atât pe cei doi voluntari nevăzători care protestează, cât şi pe cetăţenii care doresc modificarea Constituţiei.

Campania „Fără penali”, care urmăreşte strângerea de semnături pentru modificarea Constituţiei în aşa fel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată ocupa funcţii publice, a primit ieri sprijinul mai multor actori ieşeni.

Emil Coşeru, Ada Lupu, Doru Aftanasiu şi Oana Sandu au susținut că nu fac politică şi că nu ţin cu un partid sau altul, dar au cerut o reprezentare la nivelul Guvernului şi al conducerii Parlamentului conformă cu imaginea pe care trebuie să o aibă România.

Degradarea de la o zi la alta, absenţa oricărui progres – ba, dimpotrivă, distrugerea continuă la toate nivelurile – conducerea „agramată” a Guvernului au fost câteva motive invocate de cei prezenţi pentru semnarea iniţiativei.

Cosette Chichirău, de la USR, partidul care asigură logistica acestei campanii prelungite, consideră că se vor strânge cele 500.000 de semnături necesare.

La nivelul judeţului Iași sunt peste 16.000 de semnături pentru această campanie.

Articolul precedentCe a pățit un ieșean care a făcut SCANDAL! 
Articolul următorMai multe modificări în traficul din Iași