Un ieşean a fost trimis în judecată, după ce a fost acuzat de comiterea mai multor infracţiuni.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată în stare de control judiciar a lui Constantin Barbu (21 de ani), din satul Mînjeşti, comuna Mogoşeşti, sub acuzaţiile de ultraj, violare de domiciliu şi distrugere.

Potrivit anchetatorilor, pe 12 martie 2018, în jurul orei, 22.30, Barbu a intrat în casa unei tinere din localitatea Voineşti, a refuzat să plece la cererea acesteia, dar a şi ameninţat cu moartea şi acte de violenţă doi agenţi din cadrul Secţiei IV de Poliţie Rurală Miroslava, rupândui uniforma unuia dintre ei şi lovindul cu piciorul.

Oamenii legii au precizat că, în seara respectivă, în jurul orei 20.00, Barbu a mers la locuinţa tinerei care îi fusese concubină, unde a început să facă scandal, pe motiv că aceasta nu mai era de acord să continue relaţia. Femeia şia sunat mama şi a chemato acasă şi, deşi cele două iau cerut individului să plece, acesta a refuzat. Văzând acest lucru, mama tinerei a sunat la Poliţie, iar, la faţa locului, au mers doi agenţi.

Când poliţiştii i-au cerut să se legitimeze, inculpatul a început să le adreseze expresii jignitoare şi ameninţări cu moartea. Unul dintre agenţi a încercat să îl imobilizeze, dar inculpatul l-a prins de guler şi l-a trântit pe un pat din cameră, rupându-i elementul reflectorizant de la uniformă, au declarat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

În cele din urmă, individul a fost încătuşat, iar, mai apoi, a fost transportat către Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iaşi, având în vedere că era sub influenţa alcoolului şi că era agresiv.

Pe drumul către spital, inculpatul a continuat să adreseze ameninţări şi, la un moment dat, a lovit cu piciorul stâng, printre scaunele din faţă ale autospecialei de Poliţie, pe unul dintre agenţi, nimerindul de cinci ori în zona umărului”, au adăugat anchetatorii.

Potrivit acestora, individul a continuat să ameninţe cu moartea pe agentul pe care îl lovise în umăr, spunândui „va avea grijă de el” şi îl va omorî când va ieşi de la „Socola”, încercând chiar să îl lovească de mai multe ori cu capul în zona feţei.

În faţa procurorilor, individul a negat comiterea faptelor, spunând că, de fapt, el ar fi fost cel lovit în cap de către un vecin al concubinei sale, motiv pentru care nu mai ştie ce sa întâmplat.

Articolul precedentCăsătorie în avion la Aeroporul Iași! GALERIE FOTO
Articolul următorTutunul l-a băgat în bucluc