Activitățile de căutare și investigare ale polițiștilor din ultimele zile au avut ca rezultat clarificarea a 203 cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată. 

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de prindere a persoanelor dispărute. 

În ultima perioadă, poliţiştii de investigații criminale au găsit la nivel național 126 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 77 de minori. 

În această perioadă, au mai fost prinse 77 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 59 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, cinci aveau mandate de arestare preventivă, şase erau urmărite în baza unui mandat european de arestare, iar şapte persoane aveau sentințe penale de internare în unități medicale de specialitate.

Astfel, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din județul Iași, care se sustrăgea executării unei sentințe penale de internare pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor, a fost prins de agenţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași în localitatea Balș și internat într-o unitate medicală de specialitate”au precizat oamenii legii

Articolul precedentAproape 40 de ieșeni au ajuns la spital cu fracturi, în doar 24 de ore
Articolul următorEduard, primul nou născut de Crăciun la Maternitatea Cuza Vodă