Un tânăr a fost pedepsit de către magistraţii ieşeni, după ce a fost acuzat că a umblat cu substanţe interzise.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea lui Iustin Z.

„Instanţa condamnă inculpatul la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, trafic de droguri de risc. Instanţa îi impune inculpatului să frecventeze programe de consiliere privind îmbunătăţirea capacităţii de autocontrol, de analiză a consecinţelor propriilor alegeri şi încurajare a unei atitudini pro-sociale. Inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile fie la Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi (Consiliul Local Iaşi), fie la Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi (Consiliul Local Iaşi), instituţie ce va fi stabilită de către consilierul de probaţiune ca urmare a evaluării efectuate“, au precizat magistraţii ieşeni.

Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul individului a început pe data de 24 septembrie 2018.

Potrivit procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iaşi, în urmă cu mai bine de un an, acesta a fost prins având 68 de grame de canabis.

Mai mult, oamenii legii au susţinut că, în urma unei percheziţii, au descoperit la acesta o râşniţă şi trei cântare electronice.

„Instanţa dispune distrugerea, după rămânerea definitivă a hotărârii, a cantităţilor de droguri de risc confiscate de la inculpat prin prezenta sentinţă, aflate în prezent în custodia organului de urmărire penală, cu păstrarea de contraprobe. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea obţinerii, introducerii şi stocării profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare“, au mai decis judecătorii ieşeni.

Articolul precedentPoli Iași, în cădere liberă
Articolul următorVIDEO HALUCINANT: Un vatman din Iaşi joacă Tetris pe telefonul mobil, în timp ce conduce tramvaiul prin centrul oraşului!