Agenții din cadrul Secției V de Poliție Rurală Răducăneni au identificat trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de tentativă la înșelăciune. Acestea au fost reținute de polițiști pentru 24 de ore.

Astfel, oamenii legii din cadrul Secției V de Poliție Rurală Răducăneni au prins în flagrant un bărbat în vârstă de 45 de ani, o femeie de 44 de ani și un tânăr de 20 de ani, toți din municipiul Iași, în timp ce s-ar aceştia ar fi mers în comuna Prisăcani, cu scopul de a lua bani de la o femeie în vârstă de 50 de ani, din localitate.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a constatat faptul că aceștia, folosindu-se de nume sau calități oficiale, ar fi contactat-o telefonic pe femeia în vârstă de 50 de ani, din comuna Prisăcani, și, sub pretextul că ginerele său ar fi fost victima unui accident rutier, i-ar fi solicitat o sumă de bani, necesari pentru o presupusă operație”, a declarat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi au adăugat că persoana vătămată a realizat că aspectele relatate nu sunt reale și a apelat numărul unic de urgență 112, pentru a solicita ajutor.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, cele trei persoane bănuite de tentativă la înșelăciune au fost reținute de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduse în Arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iași”, a adăugat Ioana Buştiuc.

Conform acesteia, cele trei persoane urmează să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni, cu propuneri legale. Cercetările continuă în acest caz.

Articolul precedentBănuiţi că au dat o spargere
Articolul următorClub de lectură la Muzeul Literaturii