Prezent la Seminarul Internaţional pe Teme de Mediu în Abordarea Aeroportuară, Victor Minschevici, reprezentant din partea Ministerului Mediului, a declarat că Aeroportul Iași nu are o problemă din punct de vedere al zgomotului.
„În România, zgomotul din zona aeroporturilor încă nu reprezintă o problemă, dar, în viitor, ţinând cont de dezvoltarea aeroportuară, acest lucru poate să ajungă în prim plan. Deocamdată, nu putem spune că Aeroportul Iași are o problemă în privinţa zgomotului. Sunt alte aeroporturi mai mari, cum e «Henri Coandă», unde, evident din cauza traficului foarte mare, în viitor pot să apară astfel de probleme“, a declarat Victor Minschevici.
Delia Dimitriu, expert UE şi lider de pachet ANIMA (Aviation Noise Impact Management, proiect în care a fost acceptată şi regia ieşeană), susține că „Iaşul se bucură de o credibilitate europeană fantastică în acest moment“.
„Problema zgomotului în aviaţie şi impactul pe care acesta îl are asupra sănătăţii populaţiei sunt aspecte extrem de importante, iar prin acest proiect încercăm să identificăm cele mai bune soluţii“, a spus expertul UE.

Articolul precedentAccident rutier mortal la Iași
Articolul următorAccident rutier cu patru victime, în județul Iași