Patronul firmei de teximetrie RVR, Radu Gabriel Norocea, a fost încătușat, fiind suspectat de comiterea mai multor infracțiuni.

Astfel, în cursul după-amiezii de ieri, oamenii legii l-au dus la audieri pe Radu Norocea, patronul firmei de taximetrie RVR. După ce a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, Norocea a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași. Conform informațiilor deținute, în urmă cu câteva zile, acesta și-ar fi bătut un angajat, un şofer de taxi, în vârstă de 22 de ani, pentru că a accidentat uşor maşina firmei RVR. De asemenea, i-ar fi cerut insistent bani pentru a achita reparaţiile la autoturism, iar băiatul i-ar fi spus să aştepte.

În urma incidentului, tânărul de 22 de ani ar fi avut nevoie de trei zile de îngrijiri medicale. Oamenii legii au precizat că afaceristul este suspectat de comiterea unor infracțiuni. “În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie, șantaj și lipsire de libertate în mod ilegal”, au declarat polițiștii. Judecătorii au admis ieri seară propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă a lui Norocea pentru 30 de zile.

În urmă cu aproximativ zece luni, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Radu Gabriel Norocea. Anchetatorii au precizat că, pe 3 ianuarie 2015, un băiat de 13 ani, M.M.H., coleg de clasă cu fiul lui Norocea, a mers la acesta acasă. Din cauza unor abateri sesizate la fiul său (suspiciunea că acesta din urmă fuma ţigări obişnuite, dar şi ţigări procurate de la persoane necunoscute), abateri puse pe seama prieteniei pe care o avea cu colegul de şcoală, Norocea ar fi stabilit cu părinţii celuilalt băiat ca aceştia să nu se mai întâlnească în timpul liber.

Cu toate acestea, cei doi minori au stabilit să se vadă acasă la Norocea în timpul vacanţei şcolare, mai exact pe 3 ianuarie 2015. Oamenii legii spun că cei doi minori s-au jucat pe calculator, au fumat şi au consumat alcool. La un moment dat, Radu Gabriel Norocea a intrat în locuinţă şi, văzând ce se întâmplă, i-a spus propriului fiu să plece de acasă, timp în care celălalt minor a plecat spre domiciliu. După câteva ore, fiul lui Norocea l-a sunat pe coleg şi i-a cerut acestuia să se întoarcă, fapt care s-a şi întâmplat. În acea clipă, Radu Norocea l-a întrebat pe colegul fiului cine a fumat şi băut în locuinţa lui. Minorul a negat că ar fi fumat şi consumat alcool, dar fiul lui Norocea i-a spus acestuia din urmă că, de fapt, colegul a fost cel care a băut şi fumat.

„Inculpatul i-a cerut minorului parte vătămată cu un ton ridicat şi ameninţător să se dezbrace de haine. Dacă e muzică, atunci trebuie să dansăm!, a spus inculpatul Norocea Radu Gabriel. Deşi minorul încerca să se îndepărteze, pentru a părăsi locuinţa, inculpatul a încuiat uşa de la intrare cu cheia, a dat tare volumul sonorului la sistemul audio, cerându-i din nou minorului să se dezbrace: Dezbracă-te, în p… mă-tii! Dacă taică-tău cu maică-ta nu te educă, te educ eu!”, au spus procurorii.

Anchetatorii au adăugat că, de frică, minorul s-a dezbrăcat de pantaloni şi pulover şi a rămas în colanţi şi un tricou, dar Norocea a strigat la el şi copilul s-a dezbrăcat complet.

„Inculpatul a luat un pahar cu alcool şi i l-a dat persoanei vătămate în mână, spunându-i că, dacă nu îl ia, i-l va turna în cap. A afirmat apoi că îi oferă posibilitatea să aleagă din mai multe variante de pedeapsă: să plece acasă în pielea goală, să-l fotografieze în pielea goală cu paharul de alcool în mână, să se dezbrace şi fiul său şi să danseze amândoi şi să întreţină relaţii sexuale cu fiul său. Persoana vătămată a început să plângă, inculpatul spunându-i că îl va suna pe tatăl său. După câteva minute, inculpatul l-a pozat pe minor şi i-a spus şi propriului fiul să-l pozeze. De asemenea, i-a spus minorului că, dacă va povesti cuiva ce s-a întâmplat, va posta pozele pe Facebook”, au menționat procurorii.

Oamenii legii au mai afirmat că, după această tortură psihică, Norocea a pus hainele minorului într-o sacoşă, pe care a aruncat-o pe casa scării şi, în timp ce partea vătămată se îmbrăca, i-a strigat din uşă: „Marş de aici şi dă-mi sacoşa înapoi!”

Pe 23 noiembrie 2016, Mihai I. a sesizat Poliţia cu privire la faptul că, în octombrie 2016, Mihai Moldovan şi Radu Gabriel Norocea l-au sechestrat în spălătoria auto RVR, de pe bulevardul Poitiers, l-au filmat şi l-au ameninţat pentru a le da 600 de lei. Victima a avut un contract de muncă la firma de taximetrie RVR Taxi SRL, pe post de taximetrist. Conform înţelegerii avute cu patronul Norocea, şoferul trebuia să îi dea zilnic suma de 120 de lei din încasări, dar partea vătămată a zis că, în unele zile, era nevoit să amaneteze obiecte pentru a putea supravieţui, deoarece, cu toate cheltuielile pentru maşină, nu-i mai rămânea niciun ban.

La finele lui septembrie 2016, partea vătămată l-a anunţat pe Mihai Moldovan, responsabil cu parcul auto RVR, că nu mai lucrează ca şofer. În seara zilei de 12 octombrie, Norocea şi Moldovan au mers la şofer şi i-au cerut să-i însoţească la sediul spălătoriei auto. Pe drum, aceştia au oprit la o casă de amanet unde şoferul amanetase staţia de emisie-recepţie de pe taximetru. Pentru că a fost nevoit să achite o parte din suma cerută de casa de amanet, Norocea s-a enervat pe şofer, astfel că, la sediul spălătoriei, a început circul. „Cei doi inculpaţi au introdus victima în spălătorie, au închis uşile, au stins becurile şi i-au cerut să achite contravaloarea a cinci ture cu taximetrul, respectiv suma de 600 de lei, pe care ei considerau că le-o datorează. Întrucât şoferul a refuzat, cei doi l-au obligat să se dezbrace în pielea goală, după care l-au împins în exteriorul spălătoriei. Cei doi inculpaţi au şi filmat victima, cu telefoanele mobile pe care le aveau asupra lor. Incidentul a durat 15-20 de minute”, au mai precizat procurorii. Ulterior, şoferul a fost lăsat să plece acasă.

Articolul precedentEfectele secetei: mii de ieșeni vor primi apă potabilă doar dimineața și seara
Articolul următorProcurorii ieșeni cer protejarea magistraților