Politehnica Iași va primi aproximativ 2,2 milioane lei pentru susținerea activităților academiei de mentoring sportiv recent înființate.

„Asociația Clubul Sportiv Municipal Iași – Academia CSM Politehnica Iași a mai derulat contracte de finanțare cu Executivul municipiului Iași, în baza unor hotărâri ale deliberativului local, în anii fiscali anteriori, contracte care au fost duse până la final în ceea ce privește îndeplinirea ansamblului obligațiilor asumate, fără incidente de ordin juridic sau economic. Proiectul respectă strategiile de dezvoltare a sportului pentru perioada 2016-2032, precum și Cartea Albă a Sportului”, se arată în proiectul de hotărâre.

Finanțarea se va derula în baza Legii 69/2000 a educației fizice și sportului.

Academia clubului din prima ligă de fotbal a României va cuprinde aproximativ 50 de grupe a câte 3 până la 10 mici fotbaliști care vor fi școliți de jucătorii- mentori ai clubului fanion al orașului din Copou. Proiectul final prevede promovarea juniorilor din cadrul Academiei în echipa de seniori ai CSM Politehnica Iași. Programul academiei va cuprinde antrenamente și meciuri la mai multe echipe de juniori pornind de la grupe Under 9 ani la Under 19 ani.

„Academia are la dispoziție două terenuri normale pentru joc 11 la 11 destinate meciurilor pe toată durata sezonului care să poată face față tuturor condițiilor meteorologice. Academia CSM Politehnica Iași își propune să asigure continuitatea echipei de fotbal ieșean prin tinerii fotbaliști formați, crescuți și educați în propria pepinieră”, se arată în proiectul de hotărâre asumat de Mihai Gavril și Bogdan Crucianu.

Din echipa proiectului vor face parte Ciprian Paraschiv, președintele clubului Politehnica Iași, Adrian Ambrosie, manager executiv, Mircea Ursu, vicepreședinte al clubului, dar și contabilul-șef Florența Strujan și Lilian Nucu Antohi, coordonatorul proiectului.