Agenții din cadrul Secţiei IX de Poliţie Rurală au oprit, pentru control, pe DC 281D, în comuna Coarnele Caprei, o autoutilitară condusă de un tânăr de 20 de ani, din municipiul Iași.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, el a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”a declarat Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Conform acesteia, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, iar cercetările continuă.

Mai mult, agenții din cadrul aceleiași secţii de poliţie au oprit zilele trecute, pentru control, în comuna Focuri, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din localitate.

Întrucât șoferul mirosea a alcool, a fost testat, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus, la rândul său, la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Și în această cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Totodată, oamenii legii au prins un bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Focuri, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Conform anchetatorilor, în urma testării acestuia, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în cauză fiind întocmit, de asemenea, un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

În plus, în ultimele zile, polițiștii rutieri din cadrul IPJ au acționat în județ pentru creșterea gradului de siguranță pe șosele și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

În cadrul acțiunii au fost date 329 de amenzi, învaloare de 161.295 de lei, dintre care 197 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, nouă pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și 123 pentru alte abateri. De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, 49 de permise, dintre care 39 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, nouă pentru nerespectarea regulilor privind depășirea și unul pentru altă abatere. Totodată, au fost reținute cinci certificate de înmatriculare și au fost retrase patru seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare”a mai precizat Ioana Buștiuc.

Potrivit acesteia, un bărbat în vârstă de 64 de ani a fost prins conducând o mașină pe DN 24C, în localitatea Popricani, cu viteza de 103 km/h, control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

De asemenea, acesta avea expirată inspecția tehnică periodică a autoturismului. Bărbatul a fost amendat și s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. 

 

Articolul precedentLiber la terenul de sport, din curtea școlii
Articolul următorRita Ora şi Morcheeba, capete de afiș la Afterhills 2019 – VIDEO