Reprezentanții Baroului Iași au precizat faptul că, pe data de 7 mai 2019, vor avea loc alegerile din cadrul Adunării Generale a Avocaților. 

Alegerile vor fi făcute pentru desemnarea decanului, pentru membrii Consiliului Baroului, pentru Comisia de Cenzori, Comisia de Disciplină, Comisia Centrală de Disciplină și delegați la Congres.

Conducerea Baroului ieșean a făcut publice listele cu candidaturile de până în acest moment, în ordinea depunerii acestora. 

Astfel, pentru funcția de decan al Baroului Iași, și-au depus candidaturile avocații Doina Stupariu, Tudor Duca, Gabriela Lupșan, Liviu Gabriel Bran, Daniel Atasiei și Domnița Plămădeală.

De remarcat este faptul că numele actualului șef al instituției, Marius Sebastian Striblea, nu apare pe lista cu candidaturi pentru funcția de decan, la alegerile din acest an.

Dintre aceștia, cele mai cunoscute nume sunt cele ale avocaților Doina Stupariu și Liviu Bran. De fapt, Liviu Bran a mai candidat la alegerile pentru desemnarea decanului Baroului Iași, el pierzând chiar în fața actualului șef al instituției, avocatul Marius Sebastian Striblea.

Pe de altă parte, Marius Striblea și-a depus acum candidatura pentru Consiliul Baroului Iași, dar și pentru desemnarea delegaților la Congres.

De asemenea, Doina Stupariu și-a depus, la rândul ei, candidatura pentru cele două posturi.

Pe de altă parte, pentru un post de membru în cadrul Consiliului Baroului se mai regăsesc nume cunoscute, precum cele ale Monalisei Leică, Liviu Bran, Adrian Goșler, Mihai Tun sau Răzvan Cardoneanu.

Monalisa Leică și-a depus candidatura și pentru un post în Comisia de Disciplină, în vreme ce Adrian Goșler s-a înscris pentru Comisia Centrală de Disciplină.

Mai mult, pe lista candidaților pentru un loc de delegați la Congres s-a înscris atât Răzvan Cardoneanu, cât și Monalisa Leică, potrivit informațiilor făcute publice de reprezentanții Baroului Iași.

În concluzie, există șase candidaturi pentru funcția de decan, 47 pentru cele din Consiliu, 13 pentru Comisia de Cenzori, 11 pentru Comisia de Disciplină, patru pentru Comisia Centrală de Disciplină, dar și 30 pentru delegații la Congres. 

 

Articolul precedentPeste 700 de ieşeni au ajuns de Paşte pe mâinile doctorilor
Articolul următorALERTĂ: Bebeluş adus cu elicopterul la “Sfânta Maria”! Ce a păţit