Medicii ieșeni au precizat faptul că un bebeluș de 2,4 kilograme din Pașcani a fost adus cu elicopterul în Iași.

Băiețelul, cu sindrom Down, a suferit o atrezie esofagiană și gastroschizis. Acesta a fost dus la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, din Iași”a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeșu, coordonatoarea UPU-SMURD Iași.

Conform acesteia, elicopterul SMURD a mai fost laBacău, pentru a prelua un bărbat de 52 de ani, C.P., care a fost transportat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași.

De asemenea, elicopterul a fost la Onești, pentru a prelua un bărbat de 45 de ani, N.C., pe care l-a adus tot la Institutul de Boli Cardiovasculare.

Mai mult, vehiculul a zburat la Fălticeni, de unde a preluat o tânără de 27 de ani, S.G., care a suferit otraumă în urma unui accident rutier. Aceasta a fost adusă la Spitalul „Sfântul Spiridon”, din Iași

Totodată, vehiculul a zburat la Suceava, de unde a preluat un bărbat de 32 de ani, V.G., tot victimă a unui accident rutier.

În plus, echipajul a mers la Vaslui, de unde a preluat un bărbat de 47 de ani, I.A.care a suferit un hematom intraparenchimatos și ventricul, acesta fiind adus la Spitalul de Neurochirurgie.

În final, eliocopterul a zburat la Tecuci, de unde a preluat o femeie de 81 de ani, O.I., care a suferit un infarct miocardic acut. Aceasta a fost adusă la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași. 

 

Articolul precedentALEGERI la Baroul Iaşi: cine vrea să fie noul şef al avocaţilor
Articolul următorGROAZĂ: Strivit de un tractor!