Acasă Actual ALERTĂ: Piromanii împânzesc judeţul. Casă incendiată intenţionat!

ALERTĂ: Piromanii împânzesc judeţul. Casă incendiată intenţionat!

Pompierii ieşeni au avut de furcă din cauza mai multor incendii izbucnite în judeţ.

Astfel, Detașamentul 2 de Pompieri Iaşi a intervenit în localitatea Tomești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament.

A ars o hotă. S-au degradat zugrăveala din întregul apartament, un aragaz, o lustră și mobila din bucătărie. Cauza probabilă a incendiului a fost un conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată.

Acelaşi detaşament a intervenit în satul Oprișeni, din comuna Țuțora, pentru stingerea unui incendiu izbucnit întro casă.

Au ars acoperișul de tip șarpantă cu astereală din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătraţi, documente personale, aproximativ 80 de kilograme de materiale textile, două uși, două ferestre, un pat, patru scaune şi o masă.

Cauza probabilă a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau în locuri neprotejate corespunzător. 

Acelaşi detaşament de pompieri a intervenit în municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit întro casă. A ars acoperișulde tip șarpantă cu astereală din lemn și învelitoare din tablă pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătraţi

„Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a precizat ieri Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Conform acesteia, acelaşi detaşament a intervenit în municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă. 

„Au ars materialele textile care se aflau în interior. Mai mult, s-a degradat baraca din tablă pe o suprafață de aproximativ zece metri pătraţi. Cauza probabilă a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul”, a menţionat Silvia Bolohan.

Totodată, Secţia de Pompieri Târgu Frumos – Punctul de Lucru Hârlău a intervenit în satul Feredeni, din comuna Deleni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit întro casă. A ars funinginea din interiorul coşului de fum. Cauza probabilă a incendiului a fost coşulde fum necurăţat de funingine.

În plusaceeaşi secţie de pompieri a intervenit în satul Maxut, dincomuna Deleni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit întraltăcasă. Au ars un dulap din lemn, trei metri liniari de grindă de lemn şi aproximativ 30 de kilograme de materiale textile. S-au degradat coșul de fum, şapte metri pătraţi de tavan din lemn, 20 de metri pătraţi de tencuială, un pat, o ușă din lemn şi un frigider.

Cauza probabilă a incendiului a fost un coș, un canal sau un burlan de fum deteriorat. 

 

Articolul precedentChirica vrea taxiuri pentru persoanele cu dizabilități
Articolul următor“Ţeparii” au încercat să păcălească doi ieşeni