26 de alimente bogate în vitamine pe care să le incluzi în dieta ta.

Atunci când dai o fugă la supermarket, neapărat trece pe lista de cumpărături toate alimentele de mai jos. Vei vedea cum sănătatea ta va deveni înfloritoare!

Alimente bogate în vitamina C

Dacă gândurile îți zboară spre vitamina C doar atunci când te îmbolnăvești, trebuie să remediezi repede această situație. Esențială pentru un sistem imunitar puternic, vitamina C este de asemenea un antioxidant benefic și participă la desfășurarea unor procese-cheie în organismul tău, precum sinteza neurotransmițătorilor sau metabolizarea proteinelor. De asemenea, acest aliat al sănătății tale contribuie la asimilarea calciului în oase, un atu pe care îl vei lua tot mai mult în considerare odată cu înaintarea în vârstă.

Dacă citricele sunt primele care îți vin în minte atunci când te gândești la cele mai bune surse de vitamina C, află că alte alimente dețin supremația în acest sens. Specialiștii subliniază că trebuie neapărat să incluzi în dietă următoarele:

– broccoli;

– ardei gras roșu;

– varză de Bruxelles;

– papaya.

Citește continuarea pe divahair.ro

Articolul precedentCiolacu: „Vom vota cât mai repede proiectul privind pensiile speciale, după ce vine raportul Băncii Mondiale”
Articolul următorSărbătoarea iubirii la români – Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Dragobete! Ce NU ai voie să faci