Deputatul Marius Bodea, președintele Biroului Politic Local al PNL Iași, a făcut o analiză a bugetului local propus de către Municipalitate și, împreună cu echipa de consilieri locali, a înaintat la o serie de amendamente pentru ca forma finală a bugetului ce va fi votat în Consiliului Local să răspundă așteptărilor ieșenilor.

„Din păcate, nici în acest an bugetul propus de Primărie nu vine să rezolve problemele mari ale Iașului. Avem nevoie de investiții în proiecte de infrastructură pentru a descongestiona traficul din Iași și pentru a oferi ieșenilor alternative la transportul motorizat, proiecte concrete pentru combaterea poluării, fonduri pentru a susține excelența în educație sau sport și pentru a moderniza străzile din Municipiul Iași”, spune ldierul liberalilor ieșeni.

Marius Bodea a realizat și o analiză comparativă a bugetului Iașului cu bugetele Oradei și Clujului.

„La Iași, bugetul local este de 212 milioane euro, din care la secțiunea Dezvoltare este alocată suma de 65 milioane euro, adică 30%. Bugetului municipiului Cluj-Napoca este de 326 milioane euro, suma alocată la Dezvoltare fiind de 183 milioane euro, adică 42,02%.  La Oradea, bugetul total este de 304 milioane euro, iar la secțiunea Dezvoltare este prevăzută o sumă de 125 milioane euro. Putem vedea de ce Oradea și Clujul se dezvoltă într-un ritm alert! Primarii liberali de acolo pun accentul pe investiții, lucrări de infrastructură mari care dezvoltă durabil comunitatea. La Iași, o un capitol exagerat de consistent este îndreptat spre bâlciuri și concerte. Numai în bugetul pe anul 2019 se alocă suma de 2,5 milioane euro pentru astfel de evenimente”, a spus Marius Bodea.

Consilierii liberali au înaintat mai multe amendamente la proiectul de Buget pe care le vor susține în ședința de plen a Consiliului Local pe domenii precum infrastructură, educație, mediu, bugetare participativă (creșterea bugetului local la 2 milioane de euro), mobilitate urbană (drumul de acces către aeroport), modernizarea piețelor, valoarea totală a propunerilor însumând 10.000.000 euro.

„Vom vota acest buget doar dacă toate amendamentele noastre se vor regăsi în forma finală a Bugetului Municipiului Iași pe anul 2019”,  a încheiat deputatul Marius Bodea.

Articolul precedentLucrări de asfaltare pe mai multe străzi din Copou, Păcurari și Canta
Articolul următorFemeie din Iași, la un pas de moarte din cauza focului