Agenţii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Iași și Secției IV de Poliție Rurală Miroslava au acționat în târgul săptămânal și oborul de animale, pentru asigurarea unui climat legal de desfășurare a activităților economice.

În cadrul acțiunii au fost controlate 19 autoturisme și au fost verificate 27 de societăți comerciale. De asemenea, au fost date 22 de amenzi, în cuantum de 7.320 de lei.

Astfel, un bărbat de 57 de ani, din comuna Voineşti, a fost amendat deoarece a transportat porci fără a avea acte sanitar-veterinare și fără autorizație de transport pentru animale vii. Mai mult, un bărbat de 45 de ani, din comuna Tomeşti, a fost amendat deoarece a vândut produse fără a emite bon fiscal.

Administrator de firmă, sancţionat

De asemenea, agenţii din cadrul Secției III de Poliție au acţionat pentru verificarea pazei la societățile comerciale de pe raza de competență. Au fost controlați opt agenți de pază, verificate trei echipaje de intervenție și efectuate opt instruiri cu agenții aflați în serviciu.

Au fost date patru amenzi, în cuantum de 2.000 de lei, fiind sancționați trei agenți de pază și un administrator de societate comercială.

De exemplu, un bărbat de 40 de ani, angajat al unei firme de pază, a fost amendat întrucât a intervenit la alarma de la un obiectiv din municipiul Iași fără a avea asupra sa mijloacele de autoapărare și ecusonul de identificare.

Probleme din cauza alcoolului

Mai mult, agenţii din cadrul Posturilor de Poliţie Probota, Trifeşti şi Bivolari, cu participarea celor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Iași, au acţionat pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă şi principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acțiunii au fost legitimate 34 de persoane, fiind date 23 de amenzi, în cuantum de 8.090 de lei. Astfel, a fost amendat un bărbat de 33 de ani, din comuna Trifeşti, deoarece a consumat băuturi alcoolice întrun loc public.

În plus, un bărbat de 50 de ani, din județul Galați, a fost sancţionat, fiindu-i reținut permisul, deoarece a condus un vehicul în comuna Bivolari, fiind sub influența alcoolului, la testarea cu aparatul etilotest rezultând o valoare sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Articolul precedentNemulțumiți de discuții cu ministrul, sindicaliștii ieșeni din sănătate amenință cu instanța
Articolul următorDumitru Oprea: “Disputa Teodorovici-Mișa nu poate ascunde sub preș realitatea bugetară”