Referitor la focarul de toxiinfecţie alimentară înregistrat la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif”, în urma căruia mai multe persoane au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a finalizat ancheta epidemiologică.

Investigaţiile au fost declanşate pe data de 24 septembrie 2018, imediat după raportarea incidentului de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”.

Ancheta realizată de Compartimentul de supraveghere epidemiologică şi control boli transmisibile a evidenţiat că probele recoltate de la pacienti au fost negative la examenul bacteriologic, dintre cele 20 de probe de sanitaţie recoltate de la blocul alimentar, cinci au fost neconforme la examenul bacteriologic, iar în trei probe de aliment dintre cele 12 recoltate s-a evidenţiat prezenţa enterobacteriilor peste limita admisă.

Tot în cadrul acestei anchete, inspectorii sanitari au dat o amendă de 3.000 de lei pentru nefolosirea substanţelor decontaminante.

Cei 15 studenți de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” Iași, care au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase prezentând simptome specifice toxiinfecției alimentare, după ce au mâncat împreună la cantina Institutului, au fost externați recent, starea lor de sănătate fiind una bună.

Articolul precedentFemeie bătută de soţ cu scaunul, la spital în stare gravă
Articolul următorCine a fost vinovat pentru îmbolnăvirile de la pomenirea organizată la Cepleniţa: concluziile anchetatorilor