Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la doi bărbaţi care au prezentat la controlul de frontieră, pentru mijloacele de transport pe care le conduceau, documente false.

Astfel, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ară, cetă eanul moldovean S.T., în vârstă de 26 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes Benz, înmatriculat în Lituania.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, agenţii au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că mijlocul de transport figurează ca având înmatricularea suspendată din data de 15 octombrie 2018.

Totodată, poliţiştii de frontieră au stabilit şi faptul că autoturismul în cauză nu figurează cu asigurare valabilă, aceasta fiind falsă.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a achiziţionat autoturismul de la un cetăţean moldovean în luna septembrie, plătind suma de 2.450 de euro, neavând cunoştinţă despre aspectele constatate de poliţiştii de frontieră.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

De asemenea, în acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul român Ş.C., în vârstă de 41 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, care conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice, prezentat la control pentru autoturismul în cauză, poli i tii de frontieră au demarat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă de faptul că autocolantul care atestă efectuarea inspecţiei tehnice periodice ar fi fost fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

 

Articolul precedentMarius Bodea: „Primarul Iașului a ascuns ilegal de ochii ieșenilor documente publice“
Articolul următorDeputat ieşean: “Cum poate fi depășită criza specialiștilor din domeniul IT?”