Doi angajaţi ai BRD Iaşi sunt suspectaţi de delapidare după ce ar fi ieşit din sediu cu două milioane de lei.

Conform anchetatorilor, furturile sistematice de bani din BRD ar fi loc în perioada 2014 – 2017, în care din gestiunea băncii au dispărut aproximativ două milioane de lei. Acuzaţiile de delapidare au ajuns în vizorul poliţiştilor în vara anului trecut, ca urmare a unei sesizări făcute de reprezentanții BRD.

Astfe, zilele trecute, Serviciul de Investigaţii Criminale Iași a citat la audieri doi angajaţi ai BRD, ambii fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Benonie B. şi Narcis L. au fost plasaţi ulterior sub control judiciar pentru 60 de zile.

Conform unor surse, angajaţii au fost gestionari în tezaurul BRD Iaşi, loc în care manipulau sume foarte mari de bani. Aceleași surse au afirmat că aceștia ar fi ascuns lipsa sumei de bani prin înlocuirea etichetelor originale ale sacilor cu etichete care ar fi indicat o valoare mai mare.

Potrivit anchetatorilor, în iulie 2017, unul dintre suspecți ar fi încărcat fictiv soldul sucursalei BRD Iaşi, fraudând sistemul informatic al băncii.

Concret, pentru suma de 500.000 de lei, angajatul ar fi efectuat schimbare de cupiură. Acesta ar fi păstrat în sistem numărul efectiv de bancnote, dar le-ar fi schimbat fictiv valoarea, astfel încât soldul fizic al tezaurului să coincidă cu structura soldului scriptic.

 

Articolul precedentMașină de serviciu de la Renault pentru Chirica
Articolul următorINCENDIAR: Prejudiciu de peste 100 de milioane de lei, cu ajutorul unor firme din Iaşi!