Un bărbat va fi nevoit să dea explicații în fața instanței, după ce a fost acuzat că ar fi luat șpagă.

Procurorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a lui Sorin C., pentru luare de mită (trei acte materiale).

În cauză, Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR SA București, prin Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Iași, s-a constituit parte civilă.

Amintim că, în urmă cu mai bine de cinci ani, procurorii au efectuat cercetări într-un dosar mai mare privind angajații CFR SA și au dispus atunci trimiterea în judecată a mai multor persoane.

Aşadar, nașii” și conductorii de tren care activau în zona Moldovei au fost vizați de comiterea unor infracțiuni, precum luare de mită în formă continuată.

Acel dosar a fost instrumentat de procurorii din Brașov, care au spus că cele 21 de persoane, angajate ale companiei CFR SA, ar fi comis ilegalități. Ancheta în cazul celui mai mare dosar de corupţie în rândul personalului CFR a început în mare forţă la finele lui octombrie 2012.

Peste o sută de şefi de tren sau secunzi ai acestora, conductorii, au fost urcaţi în microbuze şi autocare şi duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru a fi audiaţi.

Potrivit procurorilor, conductorii de tren luau bani de la călătorii care circulau fără bilet, de regulă jumătate din valoarea tichetelor, iar transferul banilor de la conductori către superiorii lor se făcea în toaletele trenurilor.

Acum, anchetatorii ieșeni au menționat că, în urmă cu câțiva ani, Sorin C. ar fi luat, la rândul său, șpagă.

 

Articolul precedentAproape de un dublu ASASINAT, în plină stradă, în Iaşi! Ce s-a întâmplat
Articolul următorProteste masive la Iaşi: angajaţii din Sănătate şi cei din Justiţie ies în stradă!