Angajații Penitenciarului Iași au susținut, într-o scrisoare deschisă adresată lui Tudorel Toader, că sunt necesare fonduri și că transferul de personal trebuie să înceteze, activitatea instituției fiind pusă în pericol. 

De-a lungul timpului, în Penitenciarul Iași s-a investit considerabil, chiar dacă, recent, a fost nevoie ca deținuții din Corpul A să fie mutați, deoarece acesta nu mai prezenta siguranță. E nevoie ca aceste investiții să continue șipenitenciarul să fie adus la standarde europene. Deși folosim ilegal deținuți pentru paza penitenciarului, avem mii de ore suplimentare și de zile de concediu de recuperat, s-a decis detașarea unor angajați la alt penitenciar, motivat de faptul că prin evacuarea unui număr de deținuți raportul deținuți-personal s-a modificat. E nevoie ca detașările la penitenciare din zonă să înceteze in favoarea angajării de personal!”amenționat Dorin Șcarlii, președintele Sindicatului din Penitenciarul Iași.

Acesta a adăugat că, recent, sub patronajul Institutiei Prefectului, a fost propusă desființarea penitenciarului și construirea unor parcuri și parcări în locul acestuia, deși fondul problemelor din penitenciare este consituit de lipsa de locuri de cazare pentru deținuți. 

Problema de la Penitenciarul Iași este similară în toate penitenciarele conduse prin împuterniciți și lipsite de resurse. Starea de incertitudine trebuie să înceteze. Ne exprimăm speranța că situația actuală este una trecătoare, chiar dacă va dura câțiva ani până când capacitatea de detenție va reveni la parametrii anteriori evacuării pomenite, iar personalul Penitenciarului Iași nu va mai fi silit să facă «naveta» în alte localități. Asta, evident, dacă, între timp, nu se decide politic vânzarea unității. Vă rugăm, deci, să vă exprimați public opțiunea în ceea ce privește viitorul Penitenciarului Iașimai spus liderul de sindicat. 

Potrivit acestuia, începând de pe data de 15 mai, 19 agenți din cadrul închisorii din Copou vor fi transferați la Penitenciarul Vaslui, lipsa de personal fiind adâncită astfel de măsura luată la nivel central. 

Articolul precedentArestat pentru trafic de droguri şi ultraj
Articolul următorVictima atacului cu acid, pe lista pentru transplant de cornee. Agresorii sunt căutați