Medicul Tudor Ciuhodaru face apel la noul ministru al Sănătății, căruia îi cere să se trimită noile teste serologice pentru a corecta bâlbele de la Suceava.

 

„#nemobilizam #reusimimpreuna #singuraoptiunesanatoasa protecția personalului medical + testarea rapidă în masă. E nevoie urgent de acest plan B. Fac un nou apel la noul ministru.

Vreau să corectăm bâlbele de la Suceava. Trimiteți rapid noile teste serologice. Vrem să-i protejăm pe oameni. Am învățat rapid ce fac Anglia, Spania, Austria, Franța și Italia.

Trimiteți rapid testele rapide la Iași și Suceva (avioane și camioane militare). Și nu uitați de echipamentele de protecție pentru personalul medical. Avem deja 2 focare majore în această zonă! Eu zic că se poate! Voi ce mai așteptați!

Testele serologice pot face diferența. Motivele sunt clare:

  1. !!! Poți crește acum enorm capacitatea de testare a României la 1.000.000 pe zi (nu doar cel mult câteva sute ca la PCR cu multe fals negative), e iefin și fiabil și nimeni nu va scăpa nedectat- până în aprilie avem evidența exactă și golim și carantinele.
  2. România nu are și nu va avea niciodată capacitatea de a face PCR la toți cei care au nevoie (cum nu au nici Anglia, Austria sau Spania, dar ce comparăm?!) Ele au comandat deja de milioane de teste serologice rapide.
  3. Soluția sănătoasă e la un avion distanță! Trimiteți la Iași și Suceava cele 50.000 de mii pe care ați spus că le aveți pe stoc. Așteptăm și milionul care l-ați comandat. Activați ambasadele și reprezentanțele României. Biomerica distribuie deja aceste teste în Europa. Asta face UK acum! Putem folosi experiența altora. Sunt autorizate în UE, SUA, folosite cu succes în China iar UK cumpără sute de mii. Soluția sănătoasă e la un avion distanță!

Testarea largă (suspecți/expuși) este esenţială în eforturile de limitare a răspândirii Covid-19 deoarece permite:

  1. personalului medical să identifice persoanele infectate chiar dacă nu prezintă prea multe simptome şi
  2. să le plaseze în carantină.
  3. reducerea numărul total de infecţii reducând presiunea pe sistemul de sănătate (avem doar 2.653 de paturi AŢI şi de 1.361 ventilatoare mecanice. )şi
  4. timp suplimentar pentru găsirea unei soluții terapeutice eficiente.

Planul B – pe care îl tot propun – ce include și testarea largă a populației- poate să înceapă.”, a transmis medicul Tudor Ciuhodaru.