Agenții rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat în ultimele zile pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere. 

Astfel, în urma neregulilor constatate au fost aplicate 453 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 257.975 de lei, dintre care 255 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 17 pentru depășire neregulamentară, 6 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, iar 175 pentru alte abateri.

Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și au fost reținute 97 de permise de conducere, dintre care 67 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice și 30 pentru alte abateri.

De exemplu, un bărbat, a fost sancţionat contravenţional, cu amendă, conform O.U.G. nr. 195/2002, fiindu-i reținut permisul de conducere, deoarece a condus un autoturism, pe DN 28, în localitatea Răducăneni, cu viteza de 115 km/h, control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.