Aproximativ 125.000 de pelerini s-au închinat până în această dimineaţă la moaştele sfintelor Parascheva şi Ecaterina, iar coada era la rândul al şaselea, ceea ce înseamnă că sunt circa 1.000-1.200 de oameni care aşteaptă să se mai închine, iar timpul total de aşteptare depăşeşte cu puţin o oră.

Fluxul de pelerini a fost constant şi pe durata nopţii trecute, iar în această dimineaţă moaştele Sfintei Ecaterina au fost ridicate de delegaţia care le-a adus şi au fost transportate înapoi. De-acum pelerinii se închină doar la moaştele Sfintei Parascheva.

Conform organizatorilor, cel mai mult au stat la rând cei care s-au aşezat sâmbătă seară, durata maximă de aşteptare variind între 16 şi 18 ore.

Când coada de oameni va fi îndeajuns de scurtă încât să încapă în curtea Catedralei Mitropolitane, moaştele vor fi retrase în interiorul lăcaşului de cult, iar jandarmii vor strânge gardurile amplasate şi vor începe să elibereze circulaţia auto pe acel tronson, în colaborare cu Poliţia Locală Iaşi şi Poliţia Rutieră.

Articolul precedentSalubris SA cumpără antiderapant de aproape 90.000 euro
Articolul următorSe strâng semnături pentru Autostrăzile A7 și A8