Datele centralizate la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” relevă că, la Şumuleu Ciuc, unde Papa Francisc a oficiat Liturghia, 141 de persoane au fost asistate medical de către echipajele angrenate în misiune, iar 282 au avut reacţii hipotermice.

De asemenea, la Iaşi, unde Suveranul Pontiof s-a adresat mulţimii, 44 de persoane au fost asistate medical, opt dintre acestea ajungând la spital.

La Şumuleu Ciuc, dintre cele 141 de persoane care au solicitat asistenţă medicală, 28 de persoane cu diferite afecţiuni au fost evacuate şi transportate la spital pentru investigaţii suplimentare, iar 38 de persoane, cu diferite traumatisme, au primit îngrijiri la fata locului.
Date fiind condiţiile meteorologice nefavorabile, alte 262 de persoane cu reacţii hipotermice au primit îngrijiri în spitalele mobile amplasate în zonă, în vederea restabilirii stării de sănătate.
Totodată, din informaţiile primite de la echipajele aflate în Iaşi, cea de-a doua locaţie în care Sanctitatea Sa Papa Francisc a fost prezent, 44 de persoane au fost asistate medical, opt persoane fiind  transportate la spital.
Articolul precedentConsultaţii stomatologice gratuite pentru zeci de mii de ieşeni
Articolul următorRata șomajului în Iași, în scădere