În ultimii cinci ani, prin poştă au fost expediate către asiguraţi, de către CJAS, în jur de 489.010 de carduri din 553.446 tipărite.

Dintre cele expediate, 64.436 de carduri au fost restituite Casei pentru că titularii nu au fost găsiţi la domiciliu în decursul a 30 de zile, aceştia fiind aşteptaţi să le ridice personal de la sediu. 45.195 de persoane s-au adresat ulterior instituţiei pentru a intra în posesia cardului, dar doar o parte dintre ei, în jur de 41.649 au venit să le ridice.

De asemenea, până la sfârşitul ultimei luni din 2018, CJAS a eliberat 26.618 adeverinţe care înlocuiesc cardul de sănătate la solicitarea asiguraţilor de a avea un duplicat.

Persoanele care nu au cardul de sănătate emis încă, dar sunt asigurate, beneficiază de servicii medicale fără restricţii, fără să fie necesară eliberarea unei adeverinţe de la CJAS, calitatea de asigurat a acestora putând fi verificată şi online, pe site-ul instituţiei.

De asemenea, reprezentanţii CJAS spun că datorită faptului că valabilitatea cardurilor a fost prelungită cu încă doi ani, primele carduri care expiră în judeţul Iaşi vor fi în 2021. Potrivit ultimelor date furnizate de Casă, 1.073 de persoane au refuzat utilizarea cardului din motive religioase sau de conştiinţă.

Articolul precedentIeșeancă cercetată din cauza țigărilor
Articolul următorTânăr bănuit că a jefuit o farmacie din Iași