În perioada 20 – 26 august, polițiștii rutieri ieșeni au acționat pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente în județ. Într-o săptămână, polițiștii rutieri ieșeni au dat 775 de amenzi.

Oamenii legii au precizat ieri că, într-o săptămână, au fost date 209 amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, zece pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, patru pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 38 pentru nerespectarea legislației rutiere de către pietoni.

De asemenea, au mai fost date cinci amenzi pentru nerespectarea legislației rutiere de către bicicliști, șase pentru conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului, 26 pentru nerespectarea legislației privind depășirea vehiculelor și 477 pentru alte abateri.

Peste 100 de șoferi, transformați în pietoni

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au adăugat că au fost reținute123 de permise de conducere, dintre care 57 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 26 pentru nerespectarea legislației privind depășirea vehiculelor, zece pentru conducerea sub influența alcoolului și 30 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 11 infracțiuni.

“De exemplu, un tânăr de 19 ani, din comuna Țibana, a condus un autoturism pe DJ 282C, în localitatea Ţigănaşi, cu viteza de 138 km/h, control radar, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. Acesta a fost amendat cu 1.305 lei, fiindu-i reținut și permisul de conducere”, au precizat reprezentantii IPJ Iași.

Conform acestora, un alt tânăr, de 23 de ani, din județul Botoșani, a fost prins conducând un autoturism pe DE 583, în orașul Podu Iloaiei, cu viteza de 70 km/h, control radar, pe un sector de drum limitat la 50 km/h. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis, tânărul fiind și amendat cu 290 de lei.

“În plus, un bărbat de 51 de ani, din comuna Răducăneni, a fost prins conducând un autoturism fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au încheiat cei de la IPJ Iași.

Articolul precedentAmenzi de peste 80.000 de lei, date în câteva ore
Articolul următorNoua lege a pensiilor, dezbătută la Iași