Un ieşean sa ales cu o pedeapsă din partea magistraţilor după ce a fost acuzat de comiterea unei infracţiuni cu caracter economic.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi au dispus condamnarea lui Gabriel J. la pedeapsa rezultantă de nouă ani şi zece luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, constând în omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, în formă continuată.

De asemenea, magistraţii ieşeni iau interzis acestuia dreptul de a ocupa şi exercita funcţia de administrator al unei societăţi comerciale pe o durată de doi ani.

Instanţa admite în parte acţiunea pornită şi exercitată în cadrul procesului penal împotriva inculpatului de către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, sens în care obligă inculpatul să achite către ANAF, cu titlu de despăgubiri civile (reprezentând valoarea pagubei produse / prejudiciului cauzat), suma de 378.500,61 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată şi impozitul pe profit. Respinge restul pretenţiilor civile solicitate în contra inculpatului de către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, ca fiind neîntemeiateau menţionat judecătorii ieşeni. De remarcat este faptul că sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Procesul ieşeanului a început pe data de 5 octombrie 2016. Asta, după ce procurorii au dispus trimiterea sa în judecată pentru evaziune fiscală. Mai exact, anchetatorii au precizat că, în urmă cu aproximativ şapte ani, acesta ar fi încercat să păcălească statul român, prin sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor.

Pedeapsa aplicată în acest dosar a fost contopită cu o alta, aplicată individului pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, conform magistraţilor, mortiv pentru care aceasta a ajuns la aproape un deceniu de puşcărie. 

Articolul precedentO sticlă cu whisky i-a adus în vizorul Poliţiei
Articolul următorFOTO: Anchetatorii apelează la populaţie pentru a găsi o suspectă de furt