Aproximativ 20.000 de pelerini s-au închinat, joi, la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Joi seară au fost aduse din Grecia şi moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina.

Rândul de pelerini a măsurat peste doi kilometri, iar în total 36 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, pe fondul oboselii.

Potrivit autorităţilor, în prima zi de pelerinaj, până la ora 21.00, trecuseră pe la racla aşezată în curtea catedralei aproximativ 20.000 de persoane. Alte câteva mii de persoane aşteaptă la rând pe străzile din jurul lăcaşului de cult.

În cursul serii de joi au ajuns la Iaşi, cu avionul, moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, aduse din Katerini, Grecia.

După o slujbă care a avut loc în interiorul Catedralei, moaştele din Grecia au fost aşezate lângă moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, în curtea bisericii.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din interiorul Catedralei Mitropolitane joi dimineaţă, într-o procesiune la care au asistat câteva mii de credincioşi. Racla a fost purtată pe umeri de către preoţi, fiind necesară intervenţia jandarmilor, întrucât oamenii prezenţi în catedrală s-au îmbulzit pentru a atinge sfintele moaşte.

Zeci de mii de credincioşi sunt aşteptaţi să ajungă la Iaşi în următoarele zile pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Articolul precedentTrafic infernal în Iași. Restricții de circulație pe mai multe străzi
Articolul următorVictor Ponta: „Putem colabora cu PSD dacă va fi deteleormanizat!“