Primăria Municipiului Iași, alături de Ateneul Național din Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași și Centrul Municipal de Memorie Vizuală din Iași organizează în luna martie două expoziții de fotografie aparținând artistului fotograf Ozolin Dușa:

1. Expoziția „Femeie, ochii tăi mă dor!”, între 1 și 10 martie, la Galeria de Artă „Nicolae Tonitza” de pe Pietonalul Lăpușneanu. Este o expoziție experiment, în care artistul și-a propus să surprindă ochii plini de expresivitate ai doamnelor și domnișoarelor din viața noastră, ochi care ne privesc în fiecare zi cu căldură de după măștile de protecție. Intenția expoziției a fost anunțată pe Facebook, iar în zilele de 30 și 31 ianuarie (pe Pietonalul Lăpușneanu din Iași) și 6 februarie (în fața Muzeului Județean de Istorie din Botoșani) artistul s-a întâlnit cu doamnele și domnișoarele care au dat curs invitației, fotografiindu-le „ochii”. Sunt 43 de imagini de dimensiuni mari, o „frescă pandemică” a zilelor pe care le trăim privite prin ochii ființelor iubite.
2. Expoziția „Viața, ca un șarpe mut!”, între 1 și 31 martie, pe gardul Muzeului Unirii de pe Pietonalul Lăpușneanu. Sunt 102 imagini organizate pe 3 bannere cu dimensiunea de 7 m x1,10 m, imagini din care ne privesc, necosmetizate, chipurile oamenilor din satele României. Copilăria, tinerețea, maturitatea, bătrânețea, toate, la un loc, înfățișează privitorului o frescă existențială care îndeamnă la introspecție, la regăsirea propriului „eu” în personajele care ni se înfățișează.

Vernisajul ambelor expoziții va avea loc luni, 8 martie 2021, de la ora 18.00, la Galeria de Artă „Nicolae Tonitza” de pe Pietonalul Lăpușneanu. Expoziția va fi prezentată de către sociologul Nicu Gavriluță. Cantautorul Adi Bezna va susține un recital de muzică folk.

Sursa: Realitatea de Iasi