Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au acționat pentru combaterea accidentelor produse pe fondul principalelor cauze, dar în special a celor produse pe fondul consumului de alcool şi a nerespectării regimului legal de viteză. 

În cadrul acțiunii au fost efectuate 69 de testări cu aparatul etilotest, fiind date 49 de amenzi, în cuantum de 12.470 de lei, dintre care 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, iar 38 pentru alte abateri. De asemenea, au fost retrase un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare și un certificat de înmatriculare”, a precizat Ioana Buştiuc, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au acţionat, de asemenea, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul nerespectării normelor referitoare la depăşire, viteză de deplasare şi conducere sub influenţa alcoolului.

În cadrul acțiunii au fost constatate nouă infracţiuni şi au fost aplicate 453 de amenzi, în cuantum de 188.415 lei, dintre care 236 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, una pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 216 pentru alte abateri.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 77 de permise de conducere și au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Un bărbat de 47 ani, din judeţul Iaşi, a fost prins în timp ce conducea un autoturism pe DN 28 cu viteza de 123 km/h, într-o zonă cu viteza limitată la 70 km/h. Acesta a fost amendat, fiind aplicată şi măsura reţinerii permisului”, a mai spus Ioana Buştiuc.

Conform acesteia, un bărbat de 29 de ani, din judeţul Iaşi, a fostprins în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit undosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 

La rândul lor, agenții din cadrul Poliţiei oraşului Hârlău şi Secţiei IX de Poliţie Rurală au acţionat recent pentru prevenirea faptelor de comerţ ilicit, a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi asigurarea unui climat de ordine corespunzător. În cadrul acțiunii au fost verificate 19 maşini și cinci căruţe, fiind legitimate 41 de persoane.

Un bărbat de 37 de ani, din municipiul Bucureşti, a fost prins în timp ce conducea un autoturism având inspecţia tehnică periodică expirată şi neavând poliţă de asigurare RCA valabilă. Acesta a fost amendat şi i-au fost retrase plăcuţele cu numărul de înmatriculare şi certificatul de înmatriculare”a mai menţionat purtătorul de cuvânt al Poliţiei ieşene. 

Poliţiştii din cadrul Compartimentului Rutier – Poliţia oraşului Târgu Frumos au acţionat şi ei pentru prevenirea accidentelor.

În cadrul acțiunii a fost constatată o infracţiune şi au fost date 57 deamenzi, în cuantum de 30.740 lei, dintre care 26 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, una pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 30 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 17 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

Un bărbat de 49 ani, din comuna Butea, a fost prins în timp ce conducea un autoturism fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi îaceastă cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice”subliniat purtătorul de cuvânt al Poliţiei ieşene.