Încasările magazinelor au crescut cu 11% (ajustat) în primele șapte luni din 2021, față de perioada similară a anului anterior. Cele mai mari creșteri, la comerțul cu produse nealimentare, carburanți și produse alimentare, scrie Biziday citând un studiu al Institutului Național de Statistică.

Datele Institutului Național de Statistică:

– În luna iulie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 6,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,1%

– Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, încasările au crescut atât ca serie brută cu 7,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%.

– Pe primele șapte luni din 2021, față de perioada similară de anul trecut, creșterea ca serie brută a fost de 12,5%, iar ca serie ajustată de 11%.

– Creșterea din luna iulie, față de luna precedentă, se datorează avansului înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor (+11,6%) și al produselor alimentare, băuturilor şi tutunului (+6,8%).

– Creșterea pe primele șapte luni ale anului se datorează avansului înregistrat de produsele nealimentare (+19,3%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+12,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,2%).

Articolul precedentSorana Cîrstea, eliminată de la US Open
Articolul următorMai sunt doar câteva zile până la cea de-a șasea ediție UNTOLD! Detalii despre sistemul de plată, check-in și acces în festival