Lucrările de modernizare a drumului judeţean 281C au început ieri şi urmează să se încheie în debutul anului electoral 2020. Reabilitarea căii de acces degradată care uneşte localităţile Blăgeşti, Todireşti, Coasta Măgurii şi Cotnari, în total 25 de kilometri, va costa 44 milioane de lei.

Este al doilea proiect ca mărime în domeniul infrastructurii rutiere din cele şapte aprobate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Contractul de lucrări prevede şi amenajarea a 7.400 mp de trotuare, precum şi a căilor de acces la proprietăţi. Şase staţii de autobuz aflate pe DJ 281C vor fi, la rândul lor, modernizate.

Garanţia lucrării este de trei ani de la finalizarea şantierului.

Alte şase drumuri judeţene vor fi modernizate cu fonduri alocate în cadrul PNDL II. Dintre aceste şase proiecte, cel mai mare (DJ 246, care străbate mai multe localităţi între Tufeştii de Sus şi Ţibăneşti pe o distanţă de 36 km) se află încă în faţa de proiectare, iar pentru cel de-al treilea (12 km pe DJ 208F, între Heci, Tătăruşi şi Iorcani) tocmai s-a reluat licitaţia pentru execuţie.

Celelalte patru segmente de drum sunt în curs de modernizare deja. În total, vor fi reabilitaţi 93 de kilometri, investiţia fiind de 182 mi­lioane de lei.

Articolul precedentKlaus Iohannis, aşteptat la deschiderea anului universitar la Iaşi
Articolul următorManager din Comănești la Maternitatea „Elena Doamna“