Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vremea rea valabilă până astăzi la prânz. Avertizarea meteo cuprinde toată țara, inclusiv județul Iași.

Vor fi precipitații sub formă de ninsoare, depuneri de polei, intensificări ale vântului și vreme rece în toate regiunile țării. Drumarii ieșeni au arătat că și la nivelul județului Iași pot apărea surprize, astfel încât pe arterele naționale se va răspândi sare pentru a se preveni depunerea poleiului.

„În dimineața zilei de marți se vor semnala precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70- 80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45-55 km/h. În prima parte a săptămânii, vremea se va menține rece mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului”, se arată în avertizarea ANM.